Wednesday, June 25, 2014

Müsli

Hjemmelavet müsli er simpelthen noget af det nemmeste i verden, og også meget billigere og sundere end det man køber.
Grundstenen i müsli er havregryn og så kan man ellers give den gas med diverse kerner og nødder. Vil man gerne have tørrede frugter i, såsom rosiner og tranebær, blandes disse først i, efter müslien har været i ovnen.
Der er ikke rigtig nogen præcise mål på müsli, da det er helt op til en selv, hvor meget man gerne vil have i af de forskellige ting. Her har jeg skrevet ca. målene ned på den portion jeg senest har lavet.

Indgredienser:
3 håndfulde havregryn
1 håndfuld græskarkerner
1 håndful solsikkegerner
2 håndfuld mandler
en lille-bitte smule salt
lidt honning

Tænd ovnen på 175 grader, så den kan opvarme stille og roligt, mens müslien laves.
Alle de tørre ting spredes ud på en bræddepande med bagepapir, og honning dosseres efter hvor sammenhængende og sprød man vil have sin müsli. Derefter er tricket, at man stikker sine hænder ind under en kold løbende hane, og man derefter krammer müslien sammen med det vand man har på hænderne. Til denne portion skulle jeg have hænderne under hanen to gange, for at få müslien til at hænge ordenligt sammen. Men den må ENDELIG ikke blive for våd.
Müslien sættes da i ovnen, også selvom den ikke er helt varm endnu. Der er ikke nogen grund til at spilde energi! Det skal have omkring 10 minutter, men man må faktisk bare holde øje med hvornår havregrynet er blevet gyldent.


De tørre indgredienser

Færdig-krammet müsli 
Tadaaaaa!

No comments:

Post a Comment