Wednesday, June 25, 2014

Blåbær cheesecake

Denne opskift er lavet med inspiration fra ganeoggaffel.dk!

Indgredienser:

Bund:
200 g. digestive kiks
85 g. smør

Top:
400 g. Philadelphia (ikke light!)
2,5 dl piskefløde
20 g. sukker
100 g. blåbærmarmelade
2 spk blåbærkonsentrat (ellers 150 g marmelade)
Skal fra to og saft fra en lime
Friske blåbær

Smørret smeltes i en gryde eller i mikrobølgeovn, og blandes sammen med knuste digestive. Massen masses ud i bunden af en smurt springform og stilles i køleskabet i minimum en time.
Philadelphia, sukker, marmelade, konsentrat og lime blandes godt sammen. Piskefløden piskes stiv, til at mønstret fra piskeriset holdes i fløde i et par sekunder før det glider ud. Flødeskummen vendes forsigtigt i, og toppen hældes over den stivnede bund. Kagen sættes igen overdækket i køleskabet, hvor den har godt af at stå en times tid. Herefter toppes med friske blåbær og skal fra en lime.


No comments:

Post a Comment