Monday, February 9, 2015

Chokolade lagkage med hindbærcreme

Hjemmelavede bunde:
4 æg
125 gr. sukker
100 gr. mel
25 gr. kakao
1 tsk. bagepulver
smør til pensling
2 spsk. sukker til formen

Æg og sukker piskes til en luftig masse. Mel, kakao, bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt i æggemassen. En springform på ca. 22 cm smøres godt med smør og de 2 spsk. sukker kommes i formen. det rystes/ drysses ud i hele formen. Så kan du se at hele formen er smurt ordentligt og kagen hænger ikke i nogen steder under bagning.
Dejen hældes op i springformen, glattes lidt ud og bages ved 180C i ca. 30 min. kagen vendes ud på en rist så den kan køle af og ikke bliver `våd`. når den er afkølet helt kan den skæres til 3 tynde bunde.

Creme:
200 gr. skyr
2 dl piskefløde
200 gr. hvid chokolade
200 gr. hindbærmarmelade ( en god en som kan røres ud uden at klumpe og som ikke er for sød)
Smelt chokoladen over vandbad, pisk flødeskum, ikke for stiv. Rør marmeladen ud i skyren og tilsæt den smeltede chokolade. Vend flødesum i.
Smør 1/3 af cremen imellem hvert lag og resten smøres ud over toppen af kagen.
pynt evt. med frysetørrede hindbær eller et marcipanlåg.

No comments:

Post a Comment